Corona: van conflict naar connectie

Als corona je meer kost dan je lief is

Training van drie avonden: 24 november, 1 en 8 december

Corona leidt soms tot onenigheid en verwijdering. Hoe kun je ondanks forse meningsverschillen toch in contact blijven? Dat leer je bij deze training.

De training geven we in de Social Impact Factory aan het Vredenbrug 40 te Utrecht. De Factory vind je naast het Centraal Station. In de directe omgeving zijn diverse parkeergarages.

Het programma begint steeds om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie voor je klaar. Na afloop is er een hapje en een drankje.

De een is bang zich te laten vaccineren. De ander vindt het asociaal om dat niet te doen. Sommige mensen voelen zich uitgesloten, omdat ze alleen welkom zijn als ze een test doen. Anderen vinden verplicht testen geen probleem. Bepaalde groepen hebben hun vertrouwen in de regering, wetenschap en media verloren. Andere groepen volgen de overheid zonder zich heel druk te maken.

Jarenlange vriendschappen gaan er aan kapot. Het contact tussen sommige ouders en kinderen verkilt. Collega's passeren elkaar ineens zonder te groeten. Corona heeft negatieve gevolgen voor hoe we met elkaar omgaan. Dat is niet raar. Corona gaat over ons lichaam, onze vrijheid, onze diepste waarden... onzekerheiden. In drie avonden helpen we je op weg om de verbinding met de ander te behouden of te herstellen.

De trainers van de avond weten waarover ze het hebben. De een laat zich principieel niet vaccineren en niet testen. De ander wel.

We streven ernaar dat ook de deelnemers aan de training verschillende opvattingen hebben over prikken, testen en (vermeende) complotten. Als je deelneemt aan de training samen met iemand met wie je ernstig van mening verschilt, krijgen jullie beiden 25 procent korting.

Lenie Kap

Trainer/coach

'Mijn passie is om je te ontmoeten zoals je werkelijk bent. Ik vind het fantastisch als jij op vrije voeten komt te staan.'

Aafke van Deursen

Trainer/coach

'Op een verantwoorde en eerlijke manier zorgdragen voor anderen, zonder jezelf uit het oog te verliezen. Daar loop ik warm voor!'

Meedoen aan deze training?

Alle info op een rij

No items found.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik 25 % korting?

Als je je opgeeft samen met iemand met wie je ernstig van mening verschilt, ontvangen jullie beiden 25 procent korting. Deze korting krijgen jullie op jullie bankrekeningen gestort. Dit gebeurt zodra jullie je hebben aangemeld en een mailtje hebben gestuurd waarin jullie in enkele woorden jullie situatie beschrijven. Mail naar info@schoolvoorcompassie.com.

Hoeveel mensen doen er mee?

Reken op een groep van ongeveer 10 deelnemers. We houden een maximum aan van 12 en en minimum van 6.


Wat als ik de training niet kan betalen?

De School voor Compassie maakt geen winst. De prijs van de training vragen we om de kosten te dekken. Denk hierbij aan de huur van de locatie, de publiciteit en de vergoeding voor de trainers. Maar we vinden het belangrijk dat de school voor iedereen toegankelijk is. Dus, laat de hoogte van de prijs je niet weerhouden. Als de kosten een belemmering zijn, stuur dan een mail (via Contact). In overleg regelen we dan iets.

Meedoen aan deze training?