Enneagram-training Liefhebben als jezelf

Sleutel tot compassie

‘Heb de ander lief als jezelf.’ Waarschijnlijk heb je deze oneliner wel eens gehoord, of zelf gezegd. De liefde voor de ander staat op één lijn met zelfliefde. De vraag die in deze training centraal staat, is: wie is nou diegene die de ander liefheeft. Ofte wel: wie ben ik? Hoe ontwikkel ik authentieke compassie en heb ik de ander echt als mezelf lief? Aan de hand van het millennia-oude enneagram krijg je concrete en diepgaande informatie over jezelf. Je hart zal sneller gaan kloppen, je verstand wordt uitgedaagd, en je lichaam gaat actief aan de slag. Aan het eind van de training is je zelfinzicht en compassie met jezelf èn anderen gegroeid.

De training geven we in de Social Impact Factory aan het Vredenbrug 40 te Utrecht. De Factory vind je naast het Centraal Station. In de directe omgeving zijn diverse parkeergarages.

Het programma begint steeds om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie voor je klaar. Na afloop is er een hapje en een drankje.

Bij deze training hoort een boek. Je kunt kiezen uit een van de volgende uitgaven: De kernkwaliteiten van het enneagram (Daniel Ofman & Rita van de Weck-Capitein), De wijsheid van het enneagram (Don Richard Riso & Russ Hudson), het Enneagram (Richard Rohr & Andreas Ebert), Kleine ego's, grote zielen (Elly Voorend & Piet van Haaster). Als je je hebt aangemeld, ontvang je meer informatie over deze boeken, zodat je een goede keus kunt maken.

Karel Muller geeft deze training samen met David Heek. David is life coach, enneagramspecialist en theaterdominee.

David Heek

Trainer/coach

‘Het leven wordt pas een feest als je lichaam, hart en verstand werkelijk aanwezig zijn geweest.’

Karel Muller

Trainer/projectleider

'Compassie is een gevoel, maar ook een vaardigheid. Het is verbazingwekkend hoe snel mensen zich hier in kunnen ontwikkelen.'

Meedoen aan deze training?

Alle info op een rij

We beginnen de training met het hoofd. Je krijgt een minicollege over alle negen persoonlijkheidstypen van het enneagram. Na deze avond ontvang je een online persoonlijkheidstest. Het is de bedoeling om die voor de volgende avond te maken. Onderliggende thema's van deze avond zijn angst, moed en vertrouwen.Tijdens deze sessie komen we in beweging. Via oefening en spel maken we op een lichamelijke manier kennis met alle enneagramtypen. Dus ook die van jezelf.
Onderliggende thema's zijn boosheid, mildheid en (actieve) liefde.

Op deze avond staat het hart centraal. Je hebt jezelf via de test en de afgelopen twee avonden beter leren kennen. Op deze avond werken we uitsluitend met de types die in de groep aanwezig zijn. Een diepgaande ontmoeting met jezelf en anderen. Onderliggende thema's zijn verdriet/schaamte, echtheid en hoop.

Dit is de avond van de integratie. We werken de typen uit die (misschien) niet in de groep aanwezig waren. We verbinden hoofd, lijf en hart en beginnen aan de weg naar de uniciteit van elke deelnemer. Vanuit je verdiepte zelfinzicht krijg je tips en adviezen om aan jezelf te blijven werken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel mensen doen er mee?

Reken op een groep van ongeveer 10 deelnemers. We houden een maximum aan van 12 en en minimum van 6.


Wat als ik de training niet kan betalen?

De School voor Compassie maakt geen winst. De prijs van de training vragen we om de kosten te dekken. Denk hierbij aan de huur van de locatie, de publiciteit en de vergoeding voor de trainers. Maar we vinden het belangrijk dat de school voor iedereen toegankelijk is. Dus, laat de hoogte van de prijs je niet weerhouden. Als de kosten een belemmering zijn, stuur dan een mail (via Contact). In overleg regelen we dan iets.

Meedoen aan deze training?