Mindfulness: Aandacht geven met compassie

In deze training leer je door middel van oefeningen, uitleg en meditaties met aandacht en zonder oordeel jouw eigen ervaringen te observeren. Je ontdekt je denkpatronen en de rol die je automatische reacties spelen bij emoties en gedachten.

Je oefent door middel van meditaties ook met concentratie, aandacht focussen, gewaar-zijn in het moment en acceptatie. Je leert om je gevoelens of gedachten er te laten zijn en de ‘zijn-stand’ te onderscheiden van de ‘doe-stand’.

Al deze technieken ga je uiteindelijk toepassen in je eigen leven. Je krijgt meer zelfinzicht, ontdekt hoe je meer rust krijgt én hoe je met lastige gedachten en emoties kunt omgaan. Door dit soort ervaringen en door zelf thuis te oefenen, ga je je innerlijk steeds sterker voelen.

De basishoudingen voor deze cursus zijn: niet oordelen, geduld hebben, vertrouwen, steeds opnieuw beginnen, niet streven, accepteren en laten zijn. Samen helpen ze je om mild en vriendelijk naar jezelf en je omgeving te gaan kijken: de basis voor zelfcompassie.

De training bestaat uit 8 aansluitende maandagavonden en wordt gegeven door Anne Tuk. De eerste bijeenkomst is op 6 maart 2023.

Alle data op een rij: maandag 6, 13, 20 maart. Maandag 3, 17 en 24 april. Maandag 1 en 8 mei. (De laatste datum in overleg met de groep vanwege de meivakantie).

Tijden: inloop vanaf 19.00 uur, programma van 19.30 tot 21.30 uur.

Locatie: De Kapel, 's-Gravelandseweg 144 in Hilversum (Goed bereikbaar met Openbaar Vervoer en gratis parkeren).

Prijs: € 240,00

Anne Tuk

Trainer/ritueelbegeleider

'Liefde en medemenselijkheid vind ik belangrijk in het leven.. Met elkaar voor elkaar'

Meedoen aan deze training?

Alle info op een rij

No items found.

Veelgestelde vragen

No items found.

Meedoen aan deze training?