29 maart en 9 april

Over verliezen en opnieuw beginnen

Onze maandelijkse Open Avond in Hilversum valt deze keer in het paasweekend, op Goede Vrijdag om precies te zijn. Daar staan we graag bij stil. Pasen is een fantastisch feest. Het gaat over het wonder van het leven, over mensen die opnieuw beginnen, over leven vanuit een nieuwe staat van zijn.

Maar aan Pasen gaat Goede Vrijdag vooraf. Dat is de dag van verdriet, pijn, shock, rouw. We zijn geneigd hier hard bij weg te lopen. Verlies levert allerlei negatieve emoties op. Maar pijn uit de weg gaan, doet ons geen goed. Het geheim van Pasen is dat juist rouw kan leiden tot een verrassend nieuw begin. Ten diepste heeft rouw namelijk te maken met liefde en hechting.

Het belooft een mooie, diepgaande avond te worden. Vol hoop. Tegelijkertijd staan we uitgebreid stil bij de verliezen die iedereen in zijn leven meemaakt. Dat hoort bij compassie. We willen met elkaar oefenen om verlies te erkennen en te accepteren.

Verlies en rouw voel je soms letterlijk in je lijf. Geest en lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook daar geven we aandacht aan.

De School voor Compassie organiseert elke laatste vrijdag van de maand een Open Avond in Hilversum en elke tweede dinsdag van de maand in Amersfoort. De avonden bestaan uit laagdrempelige rituelen, oefeningen en meditaties. Bezoekers zijn welkom om mee te doen, of gewoon alleen te kijken. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Na afloop, om 21.30 uur, is er een hapje en een drankje.

De Open Avonden zijn een ideale gelegenheid om een keer kennis te maken met de school. Wie wil, kan de avonden vaker bezoeken. Het programma is iedere keer anders.

We zien je graag, aankomende vrijdag 29 maart 2024 in Hilversum of dinsdag 9 april 2024 in Amersfoort

Aanvang: 20.00 uur

Inloop: 19.30 uur

Adres Hilversum: Oude Enghweg 19

Adres Amersfoort: Pothstraat 16

No items found.

Op de hoogte blijven van onze school?

Neem contact op