Nieuws en verhalen

Zo blijf je op de hoogte

Trainers Lenie en Karel naar Justice Conference

Trainers Lenie Kap en Karel Muller spreken aanstaande zaterdag (30 oktober) op de jaarlijkse Justice Conference.

Lees meer

Hoe blijf je fit, ook na de vakantie?

Vakantie is een periode om even weg te zijn uit de stress. Even bijtanken, nieuwe energie opdoen. Maar het effect van vakantie is klein. Onderzoek wijst uit dat de opgebouwde energie binnen de kortste keren wegsijpelt. Hoe doorbreek je dit?

Lees meer

Peter R. en de kracht van compassie

Nederland heeft een held verloren. Massaal roemen we Peter R. de Vries om zijn compromisloze strijd voor rechtvaardigheid, zijn eerlijkheid, werklust, heerlijke eigenwijsheid, nurksheid en… zijn compassie.

Lees meer

Vrijwilligers voor compassie gezocht (1 - 4 uur per week)

De School voor Compassie wordt mede mogelijk gemaakt door een enthousiast team vrijwilligers. Allemaal mensen die hun gaven en talenten inzetten om de wereld mooier te maken. In een uurtje per week maak je soms al een groot verschil!

Lees meer

Aan het sterfbed van moeder aarde

Heeft het zin? Minder vlees eten, niet meer vliegen, massa’s windmolens plaatsen en elektrisch gaan rijden? Waar slaat het op als ze in China de ene na de andere kolencentrale openen? En er in het Amazonewoud nog steeds lustig op los wordt gekapt?

Lees meer

Zonder compassie is ook de grondwet waardeloos

Verwarrende tijden! Reformatorische scholen mogen homoseksualiteit niet afwijzen. Tuurlijk, er is vrijheid van godsdienst, onderwijs en meningsuiting. Maar we willen het gewoon niet hebben. Mohammed beledigen moet uiteraard kunnen. Een spotprent van de profeet is een teken van beschaving.

Lees meer

Nieuw onderkomen: Social Impact Factory

De Social Impact Factory wordt de nieuwe locatie voor onze school. De factory is gevestigd aan het Vredenburg 40 in Utrecht, boven stadsbrasserie en bar De Utrechter.

Lees meer

Op de hoogte blijven van onze school?

Neem contact op