Vrijdag 12 oktober 2022

Mensen zijn spirituele wezens. We vragen ons af waar we vandaan komen, waar we naartoe gaan en wat de zin van ons leven is. Sommige mensen geloven in God, het Universum, het Al of welke naam je er ook maar aan geeft. Anderen hebben daar niets mee en kiezen voor het atheïsme. Weer anderen laten zich inspireren door het boeddhisme of andere stromingen. Bij welke stroming je je ook thuis voelt, je bent welkom bij de School voor Compassie.

Een kenmerk van leven vanuit compassie is oordeelloosheid. Aanstaande vrijdag willen we met elkaar uitwisselen hoe je spiritualiteit wel of niet beleeft. Hoe je omgaat met alles wat niet te verklaren, niet uit te leggen is. Hoe je omgaat met vragen waar je geen antwoord op weet. Kan of wil je je overgeven aan iets wat groter is dan jijzelf of heb je er meer aan de dingen rationeel te verklaren bijvoorbeeld?

Vanuit gelijkwaardigheid geven we elkaar een inkijkje in onze binnenwereld. Wat inspireert ons? Waar halen we hoop en compassie vandaan in een wereld die behoorlijk op z’n kop staat? Wat maakt dat we weer op een dieper niveau kunnen voelen: wij zijn samen? En het mooie is, binnen welke spirituele stroming je je ook maar thuis voelt: groeien in compassie maakt elk mens gelukkiger…

De avond wordt gegeven door Karel Muller en Anne Tuk én er is LIVE muziek :-)

Inloop: 19.30 uur. Aanvang programma: 20.00 uur. Oude Enghweg 19 in Hilversum.

No items found.

Op de hoogte blijven van onze school?

Neem contact op